Populära visningar

Sahlströmsgården är en skattkammare, fylld med minnen av märkliga konstnärsöden. Här samlades från sekelskiftet och framåt, konstnärer och kulturpersonligheter från hela landet. Man fann inspiration i naturen och människorna och man återvände ofta och gärna.  Sahlströmsgården har fått sitt namn efter storbonden Per Sahlström, ”Fryksdalskungen” kallad. Av hans tio barn kom, till bondens stora förtret, tre att bli konstnärer. Anna blev målarinna, Bror skulptör och träsnidare och Ida – som pappa ansåg vara ”gårdens bäste dräng” – ville hellre väva och designa textilier och möbler.

På Sahlströmsgården har du möjlighet att följa med på en guidad visning för att ta del av ett märkligt stycke svensk kulturhistoria. Du lär känna gårdens personligheter och får en inblick i liv som förtjänar att bli ihågkomna.

Konsten

I detta magnifika minnesmärke över sekelskiftets boendemiljö finner du konst och konsthantverk av bland andra syskonen Anna, Bror och Ida Sahlström, men också av deras konstnärskamrater Ivan Augéli, Carl Wilhelmson, Karl Nordström och Siri Derkert med flera.