Galleri Stalleri

I Stalleriet visas konst året om.

Just nu – Vintersalong med konst, mattor samt glas.

Övre Frykens konstrunda (19-21 april)

Galleri Stalleri

Mikael Wahrby
Måleri och grafik.

”Jag avbildar ting och miljöer, vill lyfta fram tingen i sig, presentera dem i ett nytt ljus och betrakta dem i annorlunda vinklar. Sättet på vilket ljuset faller över ett föremål och bildar ett abstrakt mönster fascinerar mig. Avbildandet är inte huvudsyftet.
Det är i stället att undersöka de konstnärliga uttrycksmöjligheterna hos motivet. Inom den strikta kompositionen finns all tänkbar frihet för abstraktioner. Att utifrån tingens, ljusets, reflexernas och skuggornas kaos skapa en enhet i en målning”
//Mikael Wahrby

Mikael Wahrbys utställning pågår till och med 26 maj.

 

Höloftet

Maria ”Vildhjärta” Westerberg

Pinnpoet, krönikör och författare som täljer och förtäljer om naturen och gör figurer av det hon finner på sina vandringar i skog och mark.

Pinnpoesi
Pinnar är så bra förstår ni. Pinnar tycker inte synd om sig själva. Pinnar luktar inte osäkerhet genom att behöva utge sig för att vara rätt. Det är inte mycket ångest i pinnar. De behöver inte vara smala och snygga eller politiskt korrekta. Pinnar är pinnar, inte helt olikt oss egentligen. Om man skrapar lite på ytan och ger dem lite uppmärksamhet så döljer sig nästan alltid något begåvat, unikt, något sorgligt och underbart, något rörande och aningen löjligt.

Mimmi Design

Mimmi Design är ett svenskt företag som designar kläder i naturmaterial och är beläget i den Värmländska skogen. Enkla linnekläder med finess, såsom linnetunikor, linneblusar, linneklänningar mm med en tidlös design. Du kan använda ett Mimmi Design plagg i många år, lägga bort det och ta fram det på nytt och känna dig rätt klädd igen. Mimmi Design försöker skapa något för alla kroppsformer. Alla ”only one” plagg skapas och tillverkas i ateljén, där färgerna leks fram på klippbordet som när konstnären blandar färgerna till en tavla.