Kammarmusik i vintertid på Sahlströmsgården
26 februari – 2 mars 2023

Kammarmusik i vintertid startades redan 1960 och är ett av landets äldsta och mest genuina musikevenemang. Här bjuds ett varierat och rikt konsertprogram. Boendet är förstklassigt i hotellets vackra och moderna rum. Dagligen njuter man även av den fantastiska maten och vinet. Lediga stunder ägnas åt promenader eller skidturer i de vackra omgivningarna. På förmiddagarna ger musikerna föreläsningar, där de insiktsfullt och populärt berättar om musiken.

Årets upplaga av Kammarmusik i vintertid ledsagas av en nordisk tonsättargigant; Carl Nielsen. Vi kommer att vid flera av konserterna uppmärksamma hans musikaliska tonsättargärning och dessutom ägna en msuikföreläsning åt berättelsen om Carl Nielsen och den tid han verkade i, vilken sammanföll med syskonen Sahlströms liv. Han föddes bara fyra år före Bror Sahlström.

Kammarmusikproffessorn Henrik Frendin har samlat tio absoluta toppmusiker för att musicera tillsammans under veckan. Festivalen har under årens lopp blivit något av en institution och lockar hängivna musikälskare från hela Skandinavien. Man upplever musiken som man gjorde förr i salonger efter en god måltid.

Varmt välkomna!

Program 2023

Söndag 26 februari kl. 20.00
ROMANTISKA FINGRAR
OSCAR EDIN – VIOLA
JULIA ISAKSSON – PIANO
Två värdiga representanter från vårt lands unga klassiska solistgenaration inleder festivalvecka.
Musik av Schubert och Brahms.

Måndag 27 februari kl. 19.30
ABSALON QUARTET
THERA ORTVED – VIOLIN
ANDREAS LARSEN – VIOLIN
ALVA RASMUSSEN – VIOLA
AOLGA CHAWSZCZEWSKA – CELLO
En av Danmarks mest spännande unga stråkkvartetter tolkar Haydn, Nielsen och Schubert.

Tisdag 28 februari kl. 19.30
PIANO RECITAL
KATRINE GISLINGE – PIANO
Celebert besök från Danmark. En av Nordens främsta pianister gästar Sahlströmsgården och får vår Steinwayflygel att slå  ut i full blomning.
Musik av bl.a. Nielsen och Chopin

Onsdag 1 mars kl. 19.30
VÄSEN DUO + HENRIK FRENDIN
MIKAEL MARIN – VIOLONCELLO DA SPALLA
OLOF JOHANSSON – NYCKELHARPA
HENRIK FRENDIN – VIOLA D´AMORE
Detta mytomspunna Väsen har haft världen som arbetsfält i över 30år. Henrik Frendin agerar gästartisk med spelmansmusik från 1600-talet.

Torsdag 2 mars kl. 20.00
FRENDIN MED VÄNNER
Efter en grandios måltid serverar Henrik Frendin och alla inbjudna musikervänner en aptitlig kammarmusikkavalkad med sällsamma överraskningar. När dimman lättat framförs Carl Nielsens sällan spelade stråkkvintett.

Här kan du ladda ner programmet.