Aktivitetsvecka

Kom till sköna Värmland och utforska skog och mark med aktiviteter tillsammans med Vildmark i Värmland.
Ni bor hos oss på Sahlströmsgården som ligger på landet med närhet till sjö och skog.
Ät en god bit mat i vår restaurang innan ni sover gott efter dagens strapatser.
Vi ger er gärna förslag på fler aktiviteter eller shoppingställen ni kan besöka på er lediga tid.

Ankomstdag: söndag
Avresedag: lördag

 

Läs mer om aktiviteterna här:

Måndag – Kanot
Paddla canadensare eller sit-on-top-kajak på de Värmländska vattenvägarna. Du befinner dig mitt i den vackra naturen och kan njuta av friheten. Fåglarna underhåller och blommorna har klätt sig i sina finaste kläder. Kanoterna har plats för 2 vuxna och ett barn, men det går också utmärkt att paddla med en vuxen och ett eller flera barn.

Tisdag – Vandra 7-torpsleden, 7,9 km
7-torpsleden i Lekvattnet har gamla anor. Leden går huvudsakligen på gamla stigar som skapats av skogsfinnarna. Leden passerar sju torp, alla med skogsfinskt ursprung. Du passerar riksgränsen mellan Norge och Sverige. Två torp ligger på norska sidan gränsen. Under andra världskriget användes stigarna även som flyktingrutt från Norge. Ritamäki finngård är troligen det bäst bevarade skogsfinska torpet på Finnskogen. Ängsmarken vid Ritamäki hävdas och är skyddat som naturreservat. Ni tar er med egen bil till leden och går själva. Karta får ni i receptionen på Sahlströmsgården.

Onsdag – Timmerflotte, heldag
Lev som flottare under en dag. En utmaning/äventyr för hela familjen, där samarbetet sätts på prov. Ni bygger er egen flotte av stockar och rep och flyter med strömmens hjälp i Klarälven. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten, sandbankar mm. Ni kan också passa på att pröva fiskelyckan. Vid slutmålet river ni flotten och lämnar åter utrustningen.

Torsdag – Bäversafari, kvällen
Med gummibåt eller kanot ger vi oss ut på Klarälven för att spana efter bäver. Det gäller att vara tyst, för bävern har bra hörsel. När skymningen sänker sig, är det bästa tiden att få syn på naturens egen byggmästare. Vi gör också ett stopp längs älven och grillar lite korv och dricker nykokt kaffe. Här passar vi också på att berätta mer om hur bävern lever mm.

Fredag – Värmlands Älgpark
Tillsammans med kunnig guide som berättar om skogens konung, får du under ett par timmar stifta nära kontakt med älgen. Du kommer  lära dej hur man kan finna älg ute i vild natur och hur de lever. Du får också möjlighet att klappa älgarna och vara med och mata dem, om du vill. Älgarna är verkligen imponerande djur som skapar ögonblick man inte glömmer.